Wijkvereniging

De Lavendel

Geschiedenis

De wijk Lavendel bestaat uit de straten Blokweerweg, Parallelweg, Goudsbloemstraat en natuurlijk de Lavendel. In 1997 is deze wijk gebouwd. De eerste bewoners staken hun nieuwe sleutel in het slot in november/december van datzelfde jaar. Een klein nieuwbouwwijkje bracht veel jonge mensen en daarmee een heel ander karakter in de wat verouderde wijk. Op dezelfde locatie aan de Blokweerweg stond vroeger namelijk “Huize de Waard” een ouderwets bejaardenhuis met veel kleine kamertjes, een grote keuken en gezamenlijke ruimte. Naast Huize de Waard stond op de hoek van de Parallelweg met de Blokweerweg  een kleuterschooltje de “Prinses Beatrix” kleuterschool.

De verandering gaf een nieuwe dynamiek van vooral jonge gezinnen die het leuk vonden om elkaar te leren kennen. Na een aantal jaar werden er dan ook allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder sinds 2007 een drukbezochte rommelmarkt en sinds een aantal jaar ook burendag. Jarenlang konden de buurkinderen deelnemen aan buitenspeeldag en de avondvierdaagse met daarbij een sponsorloop voor het goede doel. In november klonken de mooiste kinderstemmetjes langs de deuren, tijdens Sint Maarten in ruil voor zakken vol met snoepjes en fruit. Wat een feest was dat! Door inspanningen van de wijk is ook het speeltuintje in de tussentijd vernieuwd is en voorzien van wat uitdagender speelmeubilair. Het geld daarvoor hebben we met elkaar bijeengebracht en de plaatsing nam de gemeente voor haar rekening. Het is dus met recht ‘onze’ speeltuin!

Al met al een actieve, gezellige buurt.

Heb jij foto’s van vroeger van deze wijk? Wij plaatsen ze graag op deze website. Stuur een mailtje naar info@wijkverenigingdelavendel.nl. Vinden we leuk!